"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Friday, July 12, 2013

sült csirke ...

 A csirket egeszben sutve nagyon sokfele izzel varialhatjuk, kedvunk szerint.En nagyon szeretem igy, salataval , esetleg rizzsel vagy burgonyaval.Most anizst is sutottem hozza.Hidegen, felteve ha marad, szendvicsnek is nagyon jo, vagy salataba darabolni.


Hozzavalok:
1 egesz sutni valo csirke
so, bors, fokhagyma

                                                      Elkeszites:
A csirket szarazra toroljuk, a szarnyak veget aladugjuk, atkotjuk, a ket combot is.A belsejebe en szoktam tenni egy almat, hagymat, esetleg repat.Sozzuk, szo szerint bedorzsoljuk kivul belul, borsozzuk, es en most is fokhagyma darabokat dugdostam itt ott bevagdosva a husba.Akkor igazan finom, ha letakarva egy ejszakan at a hutoben tartjuk.Tepsibe helyezve , letakarva tesszuka  sutobe es mersekelten kb masfel oraig sutjuk.Az utolso szakaszban, fel oaraig mar levesszuk a takarast, a kisult levevel locsolgatjuk, keszre piritjuk.



Keszites nehezsegi foka:kozepes

No comments:

Post a Comment