"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Saturday, August 31, 2013

körözött/cheese spread...

Sutottem egy ananasz tortat, aminek a kremjehez turot is adtam.Megmaradt a csomag fele, kb.25 dkg, mi mast csinalhattam volna gyorsan, mint korozott.
Ilyenkor mindig csodalkozom, milyen finom, megis milyen ritkan jut eszembe.Persze az is lehet azert orzi meg finomsagat, mert ritkan keszul.


Hozzavalok:
tehen vagy juhturo, esetleg felesben
voroshagyma
so, pirospaprika, komenymag
tejfol
vaj

Elkeszites:
En tehenturobol keszitem mindig.Villaval szettorom, majd hozzaadom a fuszereket.Az aprora vagott voroshagymat, sot, komenymagot, keves vaj, keves tejfolt, es jol osszedolgozom.Frissen sult kenyerrel, pekaruval, paradicsom paprikaval nagyon nagyon finom.

Keszites nehezsegi foka:konnyu


2 comments:

  1. Szia Ágnes!

    Én is szoktam késziteni körözötett, nálam nincs állandó recept, mindig az adott hangulatomnak megfelelő, éppen kéz alatt lévő dolgokat rakok bele. A hatás soha nem marad el, bár nálunk könnyü örömet szerezni, mivel gyakorlatilag mindenevők vagyunk:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ez tetszett, a mindenevos.Na itt sem nehez oromet okozni, amit csinalok, minden elfogy boldogan:)

      Delete