"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Sunday, August 25, 2013

fasírt, majonézes krumplisalátával..

A fasirtot tobbnyire fozelekkel ismertem otthon.Mivel hidegen is finom, fogyaszthato, (szerintem finomabb, mint frissen), igy nagyon jol illik hozza a hideg salata.Izben meg igazan tokeletes parositas.
Most a salatat irom le, hogy ne ismeteljem magam.

Hozzavalok:
krumpli
voroshagyma
so, bors, majonez, oliva olaj

Elkeszites:
A krumplit egeszben, hejaval megtisztitjuk, igy fozzuk puhara.Ha kisse lehult, megtisztitjuk, kockara daraboljuk.A voroshagymat aprokockara vagjuk, hoazzadjuk, majd sozzuk borsozzuk, oliva olajjal meglocsoljuk es az egeszet jol osszekeverjuk.Ovatosan, hogy ne torjuk ossze.A hutobe tesszuk, hogy egeszen lehuljon.Miutan teljesen lehult hozzakeverjuk a majonezt, maris talalhato a labdafasirttal,.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

No comments:

Post a Comment