"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Monday, August 12, 2013

sajtos csirke...

Nem is tudom eddig miert nem posztoltam, az egyik legfinomabb csirke etel.Igaz en csak szarnybol keszitem, de egesz csirkebol is szabad.
Probaltam fotozni kulon, de igy , ahogy kivettem a sutobol, igazan igy mutatos, olyan nyalcsurgato:)


Hozzavalok:

1 kg csirkeszarny vagy 1 egesz csirke darabolva
liszt, oroltpirospaprika, bors, so
tejfol, keves tej
sajt
olaj a suteshez

Elkeszites:
A lisztet elokeszitem, teszek bele pirospaprikat, borsot, sot, jol osszekeverem.Az olajat forrositom, kozben a csirkedarabokat a lisztes keverekben megforgatom, majd kisutom.En eloszor papertowel-ra szedem, az beszivja a folosleges olajat, utana a tepsibe helyezem sorban.
A tejfolhoz keves tejet, vagy tejszint keverek, hogy ontheto surusegu legyen, ezzel leontom a kisult csirkedarabokat.A vegen reszelt sajttal megszorom egyenletesen, vagy egyszeruen fole reszelem egyforman elosztva.Utana mehet a sutobe, egeszen addig, amig ilyen szep pirult szine lesz.
Rizzsel a legfinomabb, de hidegen onmagaban is nagyon finom.

Keszites nehezsegi foka:kozepes

No comments:

Post a Comment