"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Thursday, August 29, 2013

hagymás rostélyos...

Egy ideje nem szeretem a voros hust, vagy marhahust, ezert sertes karajbol keszitettem el.
Ez az etel nalam eleg elokelo helyen szerepel, mert gyors, ezerizu, mutatos es nem utolsokent nagyon nagyon finom.
Ha hirtelen vendegunk jon, igazan pillanatok alatt elkszitheto, a hatas nem marad el.Egeszen mashogy neznek majd rank, igerem!:)

Hozzavalok:
szaraz pac:
so, bors, mustar, fokhagyma
keves liszt
olaj
hagyma karikak

Elkeszites:
A hus kicsit vastagabb, mint egyebkent, a szeleit kisse bevagdosom nehany helyen, hogy sutesnel ne kunkorodjon.A fuszerekkel szorom, bekenem, hutobe teszem kis idore, de anelkul is finom lesz.En sutes elott a szeleteket lisztbe is martom, hogy a fuszerek a hirtelen sutesnel kepzodott kereggel a huson maradjanak.Mivel sertes, nem kell sokaig sutni, amikor feher, keszen vagyunk, ne szaritsuk ki tulsutessel.

A voroshagymat karikara vagy szeletekre vagjuk, lisztben alaposan megforgatjuk.Forro olajban kisutjuk, ropogosra.
Koretnek rizs, hasabburgonya egyarant finom.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

2 comments: