"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, June 26, 2013

tojásos reggeli...

Azt hiszem paraszt reggelinek is nevezik, en inkabb ugy, hogy tojas mashogy.Huvos reggeleken, es foleg hetvegen(a hagyma miatt)kituno reggeli.

Hozzavalok:
 3-5 db tojas
fel fej voroshagyma
vaj
csabai kolbasz
so, keves orolt piros paprika
piritos


Elkeszites:
A vajon uegesre paroljuk az aprora vagott voroshagymat, majd hozzaadjuk a vekony szeletekre/darabokra vagott csabai kolbaszt.Kozben egy tanyerban a tojasokat felverjuk, hozzaontjuk a hagymas kolbaszos keverekhez, megsutjuk.
Izles szerint sozzuk, borsozzuk, keves pirospaprikaval meghintjuk.
Piritossal, paradicsom-paprika szeletekkel talaljuk.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

No comments:

Post a Comment