"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, June 12, 2013

csilis bab-saláta..

Hozzavalok:

fel kilo daralt marhahus/sertes/csirke
voros bab
paradicsom szosz
csili fuszerkeverek
sajt


salata ,lilahagyma, paradicsom, salsa szosz, sajt, tejfol

Elkeszites:

A daralt hust teflon edenyben lassan piritani kezdjuk, amig a szine megvaltozik, idonkent keverjuk.Amikor osszefuggoen barna, hozzaadjuk a fuszerkevereket, a konzervbabot, a paradicsomszoszt, keves vizet es kb.10 perc alatt keszre fozzuk.A lenek rovid, tartalmasnak kell lenni.

Kozben a salatat falatokra tepkedjuk, a hagymat  a paradicsomot apro darabokra vagjuk, az egeszet osszekeverjuk, razzuk, mint mas salatat.Kis talban alulra helyezzuk a salatat, teszunk ra salsa szoszt, majd tejfolt es igy ezzel boritjuk be a csilit, a vegen sajttal megszorjuk.

Modositasom:
En a salataba apro gyomber darabokat is vagtam, ujabban minden salataba teszek, kulonleges izt ad.
A talalaskor egyma smelle helyeztem inkabb, igy ha van maradek a salata friss marad.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

No comments:

Post a Comment