"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Friday, May 18, 2012

9.Házi disznótoros burgonyával és káposztával.

Hozzavalok:


1kg majas hurka
1kg veres hurka
1 kg friss sutokolbasz
1 kg serteskaraj
10 adag parolt kaposzta
10 adag resztelt burgonya
so
Elkeszites:


A frissen keszitett majas , veres hurkat es a sutokolbaszt tepsibe helyezzuk, keves olvasztott zsirral meglocsoljuk, es sutoben ropogosra sutjuk.A sertesbordat felszeleteljuk, kiklopfoljuk, sozzuk, es keves zsirban mindket oldalat ropogosra sutjuk.A parolt kaposztat es a resztelt burgonyat izlesesen felhalmozzuk, melle helyezzuk a feldarabolt hurkat, kolbaszt , valamint a  roston sutott sertesbordat.Keves hurkazsirral meglocsoljuk es forron talaljuk.
(A parolt kaposzta keszitese megegyezik a pezsgoskaposztaeval, annyiban kulonbozik, hogy pezsgo helyett 3 dl zoldszilvani feherbort hasznalunk.)
Modositasaim:
En kihagytam a sertesbordat ez alkalommal.A majas es veres hurka, kolbasz  lefagyasztva kerult hozzam.Ilyenkor keves zsirral, vagy olaj is lehet bekenjuk a darabokat, ugy helyezzuk az elomelegitett sutobe, keves vizet ontunk ala, igy elkeruljuk azt, hogy a bore kilyukadjon a ho hatasara.Miutan kiolvadt , villaval meg szoktam szurkalni, ezzel is a bore repedeset akadalyozom meg.A burgonyat megfoztem es a vegen a sutobe dobom nehany percre a sultek melle.


Keszites nehezsegi foka:konnyu

* a fenykepezo problemam meg nem oldottam meg, ezert a masik blogombol vettem a fotot.

2 comments:

  1. Hu ez nagyon finom lehet !! El kell keszitenem.

    ReplyDelete
  2. Marika:) annyira orulok, hogy kedvedre valot talalsz:)Varom a beszamolot!:)

    ReplyDelete