"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Tuesday, May 15, 2012

7.kecskeméti barackpuding

Hozzavalok:


20 g zselatin
1 uveg 1/l sargabarackbefott leve
100 g kristalycukor
2 dl viz
barackpalinka






Elkeszites:


A fenti anyagokbol zseleoldatot keszitunk, majdnem dermedesig hutjuk, barackpalinkaval izesitjuk, es a puding formakat ezzel az oldattal kibeleljuk.


Krem:
6 dl tejszin
4 db tojassargaja
100 g kristalycukor
70 g liszt
10 g zselatin
1 kg tejszinhab


A tejszinhab kivetelevel a fenti anyagokbol kremet fozunk, hutjuk, barackpalinkaval izesitjuk, es a felvert tejszinhabbal lazitjuk.A kibelelt pudingformakba helyezunk egy fel sargabarackbefottet, egy ket szem feher mandulat, majd az elobbi kremmel a formakat feltoltjuk.A pudingot hutoszekrenyben dermesztjuk.A hutobol kiveve a pudingformakat meleg vizbe martva a zseleoldaltot kisse megolvasztjuk, es a pudingot kistanyerra boritjuk.
Cukrozott tejszinhabbal es barackpalinkaval puhitott barackizzel talaljuk.


Modositasom: 
Az egeszet kortevel, kortepalinkaval helyettesitettem, mivel a barack nem volt jo.
Sajat megjegyzesem, hogy barmilyen gyumolccsel elkeszitheto.


Keszites nehezsegi foka:kozepesen nehez

No comments:

Post a Comment