"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Thursday, November 15, 2012

az én burgonya salátám...

Arra gondoltam, mivel az en blogom, en szabalyom, es neha eleg sokara fozok abbol a  bizonyos konyvbol, ezert teljesen sajatomat is be fogom illeszteni ezentul, azokat nem szamozom.
Pl. ezt a salatat, ami konnyu, gyorsan elkeszitheto, es nagyon finom.

Hozzavalok:

6-8 szem nagyobb burgonya
2 fott tojas
lilahagyma
zellerszár
paradicsom
so, bors, oliva olaj


Elkeszites:

A burgonyat hejaban megfozzuk, de vigyazzunk ne tul puhara, kis kemenysege maradjon, kulonben szetesik.Amig fo, a tojast is megfozzuk, kemenyre.Kozben daraboljuk a zellert, a lilahagymat vekony szeletekre, es a paradicsomot.
Megtisztitjuk a burgonyat, kockara vagjuk.Sozzuk, borsozzuk, meglocsoljuk oliva olajjal.A tojast megtiszttjuk hasabokra vagjuk, raszorjuk a krumplira, majd a zellert, lilahagymat es paradicsomot is.Ujbol pici so, bors, es meglocsoljuk oliva olajjal, osszekeverjuk, talaljuk.
En piritossal szoktam enni. Nagyon finom, batran ajanlom:)es akkor jo etvagyat!!

Keszites Nehezsegi foka:nagyon konnyu:)

2 comments:

  1. Jól hangzik és az elkészítése sem igényel túl sok időt, tetszik.

    ReplyDelete
  2. Probald ki Rozsa, nagyon finom, es valahol nagyon egyszeru is.:)

    ReplyDelete