"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Thursday, September 12, 2013

oldalas magyarosan..

Irtam mar az itteni bbq oldalasrol, de nem jelenti azt, hogy elfelejtettem az otthoni fokhagymas izut.Szoktam is igy kesziteni ha nem is tul gyakran.Fozelekkel, kulonosen zoldborsoval nagyon izletes, de rizzsel is igazan.



Hozzavalok:
Oldalas
fokhagyma gerezdek
so, keves bors

Elkeszites:
Az oldalast csontonkent daraboljuk, nagy meretu labasba keves vizzel tesszuk a tuzhelyre.Sozzuk, ha valaki szereti keves borsot is szor.Amig a viz elparolodik felig megpuhul, kiengedi a zsirt, amire szuksegunk van a suteshez.Odafigyelve, forgatva lassan szep ropogosra sutjuk, es ekkor a vegen adjuk hozza a fokhagyma gerezdeket, kulonben kesru lesz.
En most burgonyasalataval talaltam.

Keszites nehezsegi foka:kozepes

No comments:

Post a Comment