"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Thursday, September 12, 2013

10 perces vacsora/ 4.

Ez az a vacsora, ami szinte jatekosan kiuriti a hutoben maradt darabokat;lasd hagyma, paradicsom, , paprika, gerezd fokhagyma.
Minden ilyesmit osszeszedunk, cirkuszi prokcionak illoen dobaljuka  serpenyobe es nehany perce alatt fantasztikus finom, meleg vacsorat varazsolunk.


Hozzavalok:
1 fej voroshagyma,1-2 gerezd fokhagyma
szeletelt gomba
zoldpaprika, paradicsom
cukkini
so, bors, ketchup, keves barnacukor
vaj vagy olaj

Elkeszites:
Keves vajon megpiritjuk az 1 evokanal barnacukrot ebbe tesszuk az aprora szeletelt voroshagymat, dinszteljuk, majd hozzaadjuk a gombat, a szetnyomott fokhagymat , sozzuk, borsozzuk, eros langon piritjuk.Kozben hozzaadjuk a paradicsom darabokat, a paprika darabot,  idonkent megkeverjuk.
Amig pirul, a cukkinit egyforma kockadarabokra vagjuk.A vegen hozzaadjuk, csak talan fel percig piritjuk egyutt igy, majd a ketchup hozzaadasaval elzarjuk a tuzhelyet.Jol osszeforgatjuk, fenylo pirosnak kell lennie.
Rizzsel talaljuk.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

No comments:

Post a Comment