"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, December 19, 2012

10 perces vacsora/2...

Toltott cukkini

Ezt a receptet egy ismerosomtol kaptam, mar jo ideje igertem, hogy posztolom, most vegre itt van.Talan valamiben masabb, mert fejbol csinaltam.

Hozzavalok:
Cukkini
daralt hus
reszelt sajt
so, bors, oregon, pimento, voroshagyma, fokhagyma

Elkeszites:
a cukkinit hosszaban kettevagjuk, belsejet kikaparjuk, mikozben a daralthust piritjuk aprora vagott voroshagyman.Hozzaadjuk a fokhagymat is, es fuszerezzuk a felsoroltakkal.A vegen hozzaadom a kikapart cukkinibelsot, kockara darabolva.Amikor barna szinu a hus, akkor jo.Belehalmozzuk a cukkiniba, majd sajttal megszorjuk, elomelegitett sutobe tesszuk kb 25 percre, hogy a sajt raolvadjon , a cukkini kisse piruljon, de ropogos maradjon.
A pimentot disziteshez hasznaltam, volt aki igy onmagabna ette, mint egy szendvicset, de rizzsel is nagyon finom.
                              

                             

No comments:

Post a Comment