"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Saturday, March 4, 2017

spenót tükörtojással...

Hozzavalok:

1 csomag friss spenot
keves olaj
liszt
tej
fokhagyma
3 db tojas
so, pirospaprika


Elkeszites:
A spenot leveleket megmosom, kozben a szarukat lecsipkedem, keves sos vizben felforralom..amig forr fokhagymas rantast keszitek.Keves olajon a fokhagymat rovid ideig dintsztelem, vigyazva meg ne egjen..hozzaadom a pupos evokanal lisztet, zsemleszinure piritom, majd felontom tejjel es gyorsan a spenotra ontom..kozben egy tojast villaval felverek es ezt is hozzaadom, felforralom,lassu keveressel keszre fozom.Utolag izasitem ha szukseges.Fontos, hogy ne egjen le es ne legyen tul suru.

Kulon olajon 2 tukortojast keszitek, soval, pirospaprikaval fuszerezem, a spenot melle vagy kulon kistanyeron talalom.

Keszites nehezsegi foka:konnyu

1 comment: