"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Monday, November 24, 2014

Eredeti Isler recept

A gazdag sutemeny kinalatbol igyekszem  mindig ujat valasztani az unnep alkalmabol.Iden zserbot sutok es Islert tobbek kozott.Mi szeretunk elotte foprobat tartani:), mert igenis nem minden recept jo, esetleg csak leirva tunik ugy.A zserbot kb ket hete foprobaztuk, egy nagyon jot talaltam, madj azt is posztolom.Most az Islert ertekeltuk ki:) nagyon jo a recept!



Hozzavalok:
  • 50 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 140 g buzaliszt
  • 50 g finomra tört dio
  • 0.5 kaveskanal fahej
  •  
  • A tölteshez:
  • Ízles szerint fekete ribizli, malna, szilva, vagy barack dzsem
  •  
  • A bevonathoz:
  • 300 g etcsokolade
A sutot elomelegitjuk 200 fokra, elokeszitunk egy sutolemezt, sutopapirral letakarva.
Eloszor elkeszitettem a diot, en sutopapir koze teve nyujtofaval tortem darabokra amegtisztitott diobelet.Eloszor a lisztet eldolgoztam a vajjal(elmorzsoltam) majd hozzaadtam a cukrot, fahejat, diot, es 2 evokanal vizet, igy eleg gyorsan egynemuve osszeallt..Befoliazva a hutobe tettem 10 percre.Lisztezett deszkan kinyujtottam, kiszagattam , kisutottem.Kb 6-8 percig sutottem, hogy vilagos maradjon.Kihules utan lekvarral megkentem es osszeragasztottam.A csokit goz felett olvasztottam, ket villa segitsegevel ebbe martottam a linzereket, sutopapiros talcara helyeztem dermedesig.
Reszelt narancshejjal, csokoldaval dekoraltam. Nagyon finom!! 


Keszites nehezsegi foka;konnyu

Modositasom: a ket evokanal viz nincs a receptben.A narancshej es reszelt csokolade is sajat otletem volt.En kisebb mereture csinaltam, mint a recept eloirja.


forras:http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/eredeti-isler-recept-csaszari-sutemeny

5 comments:

  1. Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom. Mentettem a receptet, valamikor elkészítem. Nagyon szépen köszönöm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepzeld pillanatok alatt elfogyott:))Mondjuk az adagot keveseltem, legkozelebb duplazom azt hiszem.Masnap volt a legjobb, a csoki megdermedt, a keksz puhult es eper lekvarral kentem, igy egyutt nagyon jol harmozialt.
      Orulok, hogy olvastalak!!:)

      Delete
  2. nekem még soha nem sikerült úgy a tésztája, amire azt mondtam volna: hümmm, no ez igen...mindig volt vele valami bajom, kifogásom.

    Ezt kipróbálom, és erre hátha azt mondom majd: hümmm, ez igen!! :)) majd (ha nem felejtem el) beszámolok róla :)

    Egyébként meg így kinézetre is, nem csodálom, ha pillanatok alatt elfogyott :)

    ReplyDelete
  3. A mi csaladunkban nincs ido a kifigasokat megtalani, a suti elott elfogy:D Islert egyebkent meg soha nem sutottem, most eloszor es nagyon finom lett, sot meg szep is, raadasul irto gyors.
    Csak javasolni tudom Orsika!:)

    ReplyDelete
  4. I think this is one of the most significant information for me.
    And i’m glad reading your article.
    But should remark on some general things, the web site style is perfect,
    the articles is really great
    wordpress
    blogspot
    youtube
    ចាក់បាល់

    ReplyDelete