"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Sunday, April 13, 2014

rántott padlizsán..

A jobb ido megerkezesevel a hust felcserelem novenyekre, meg akkor is, ha rantom es az nem a legegeszsegesebb, de nagyon finom.
Padlizsant nagyon sokszor szoktam, a karfiol mellett.


Hozzavalok:

1-2 padlizsan
liszt, tojas, morzsa
olaj
so

Elkeszites: a padlizsant megtisztitjuk, vekony szeletekre vagjuk, enyhen sozzuk. Amig igy all, addig elokeszitjuk a lisztet tojast morzsat, mindben megforgatjuk, forro olajban aranyszinure sutjuk.En most kettevagtam a karikakat, mert tul nagynak tuntek.Frissen rizzsel  fogyasztjuk.Vagy onmagaban :)

Keszites nehezsegi foka: konnyu


2 comments:

  1. a padlizsánról jutott eszembe, hogy én meg padlizsánkrém imádó vagyok...egy kis pirítósra rákenve...nyammmm:)

    ReplyDelete
  2. Latod en meg a kremet meg nem is csinaltam.Okvetlenul ki fogom probalni, mert a ferjem egyenes imadja a padlizsant.Koret nelkul eszi.

    ReplyDelete