"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, October 2, 2013

10 perces vacsora/5...

Tudom legutobb azt irtam valami komoly, nehez recepttel jovok, de maradt a meleg ido, nem sokat foztem.Amit foztem annak meg csak annyi koze a magyar receptekhez,hogy en foztem:)
Mint pl ezt is, ezt a  tv-ben lattam, jonak iteltem es jo is lett.



Hozzavalok:
2-3 fagyasztott croissant csomag
1 csirkemell
bbq szosz
reszelt sajt


Elkeszites:
Az elore kivett croissant-t darabjaira szedjuk, ezek kisse nagyobbak altlaban 4 db van egy csomagban.A sutot elomelegitjuk.
A csont nelkuli csirkemellett csikokra vagjuk, teflon labasban megsutjuk.Amikor feher kesz.A vegen bbq szosszal osszekeverjuk, ezzel toltjuk meg a croissantokat, reszelt sajttal megszorjuk, feltekerjuk, aranyszinure sutjuk.
Onmagaban is nagyon jo, de en paroltam zoldbabot es tesztat csinaltam hozza, igy tartalmasabb. 

Keszites nehezsegi foka:konnyu

2 comments:

  1. hmmm...ezek a kaják...nyamiiiii:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) a croissantosat mindig szilveszter ejjel csinalom, de virslivel, es martogatni lehet mustarba, ketchupba, nagyon finom, de ez is az volt!

      Delete