Mar posztoltam korabban, de en most burgonya nelkuli tesztaval dolgoztam. Gyakorlatilag egyszeru pizzateszta.
A rapakolt foltetek olyan izt adnak, ami egyebkent is elnyomna a teszta izet. Igy eleg gyorsan elkeszulunk, ha hirtelen langost kivanunk. (nem az en kivansagom volt:)
Hozzavalok: 35 dkg liszt
2-3 kanal oliva olaj
so
1 zacsko insant eleszto_ 1 kanal cukor_ keves langyos tej
Olaj a suteshez
tejfol+sajt+ lilahagyma a talalashoz
Elkeszites: a langyos tejbe elkavarunk egy kanal cukrot, majd belekavarjuk az elesztot..azt hiszem 7 gramm egy zacskoval. Felfuttajuk.Kozben kimerjuk a lisztet, keves sot belekeverjuk, hozzaadjuk az olajat es az elkeszult kovaszt.
Holyagosra dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen kelesztjuk a duplajara. Keles utan atgyurjuk es kiszaggatjuk a gombocokat, amibol langost formalunk.Meg az is hasonloan keszul, mint a pizza:) Bo, forro olajban aranyszinure sutjuk.
Talalaskor ki kedve szerint, izlese szerint sozza, megkeni tejfollel, erre jon a reszelt sajt es nehany vekony karika lilahgyama.Ki hogy szereti. En mindig negyfele szeletelem, igy konnyebb fogyasztanu, nem hullik le semmi.
Keszites nehezsegi foka: kozepes
Most is tanultam valamit! még soha nem próbáltam lilahagymával, pedig a férjem hagymát hagymával enne😆😆 egy évben max. egyszer kétszer csinálok csak, nem azért mert nem szeretnénk, egyszerűen nem jut eszembe.
ReplyDeleteCheddar sajt van rajta?
Szia Orsika:) nehany eve a youtube-n lattam ilyen formaban , nem sajat otletem, de itt is a ferjem imadja:) Nyugodtan merem ajanlani.
DeleteIgen, cheddar sajttal van megszorva, legtobbszor az van nalunk vagy mozzarella.
En ilyen melegben nem eszek szenhidratot, csak nagyon minimalisat, de telen egyszer ketszer szoktam sutni, akkor viszont jo a nagy hidegben:)
puszillak!