Hozzavalok:
2 dkg éleszto
1 dl tejföl,
45 dkg liszt,
10 dkg vaj,
csipetnyi so
1 kaveskanal cukor,
2 tojássárgája, tej;
a töltelekhez:
25 dkg tehenturo
1 tojassargaja,
1-2 evokanal tejföl
csipetnyi so
1 db citrom reszelt heja,
ízles szerint cukor és mazsola;
a tepsi kikenesehez es a teszta tetejere vaj.
Elkeszites: Masfel deka elesztot elhabarunk 1 deci tejfölben. 45 deka lisztet összegyúrunk 10 deka vajjal, csipetnyi soval, 1 kaveskanal cukorral, 2 tojassargaval es az elhabart elesztovel. Annyi tejet dolgozunk bele, hogy közepesen kemeny tapintasú tesztat kapjunk.
A töltelék: 25 deka tehentúrot szitan attörünk, hozzakeverünk 1 tojassargajat, 1-2 evokanal tejfölt, keves sot, 1 citrom reszelt hejat, ízles szerint cukrot es mazsolat. A tesztat lisztezett deszkan kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, hosszúkas negyszögeket vagunk belole, s mindegyikre rateszünk egy evokanalnyi túrotölteleket. A negyzeteket hosszaban összehajtjuk, szeleit benyomkodjuk, hogy a töltelek ne szökjön ki, majd vajjal kikent tepsibe sorjazzuk, nem túl szorosan egymas melle,, mert a teszta meg kelni fog. Megkenjük olvasztott vajjal es meleg sütoben pirosra sütjük.
Modositasaim:en az elesztot cukros langyos tejjel futtatom fol, es a liszt kozebe melyedest keszitek ugy dolgozom bele,a vajat olvasztva , a cukrot a tojassal , tejfollel kikeverve.
A toltelekbe mindig teszek egy vanilias cukrot, attol kulonleges ize lesz.Mi mazsolaval nem szeretjuk.
Keszites nehezsegi fok:nehez
* fotom a masik blogombol, mivel meg mindig nincs kameram
Érdekes, a túró tölteléket mindig citrommal és vaníliával ízesítem, bukta készítésben viszont nem vagyok elég ügyes:(
ReplyDeleteNekem meg nagyon a keltes tesztak mennek, kulsore is.Valahogy ehhez van erzekem.En is vanilisan keszitem a tolteleket.
DeleteHuha, ez nem lesz egyszeru, de megvan a vasarnapi kihivas. Holnap este elkeszitem a turot, ha minden sikerul feltelenul csinalok fotokat !
ReplyDeleteMarika szoritok, hogy sikeruljon:) ha jol sikerul, konnyu a teszta, nagyon finom:)
DeleteFantasztikusan szépek a túros buktáid és biztosan nagyon finomak.
ReplyDeleterekord rovid ido alatt fogyott el:))Koszonom szepen a dicseretet Mrita:)
DeleteSajnos a bukta nem sikerult olyan szepre mint remeltem, persze azert elfogyott jo vastagon meghintve porcukorral. Nem adom fel, hamarosan ujra megprobalom.
ReplyDeleteSajnalom Marika:( a kelt tesztaknak eleg sok gyakorlas kell, es az anyagoktol is fugg sokszor.A fontos, hogy elfogyott!:)
Delete