Hozzavalok:
20 g zselatin
1 uveg 1/l sargabarackbefott leve
100 g kristalycukor
2 dl viz
barackpalinka
Elkeszites:
A fenti anyagokbol zseleoldatot keszitunk, majdnem dermedesig hutjuk, barackpalinkaval izesitjuk, es a puding formakat ezzel az oldattal kibeleljuk.
Krem:
6 dl tejszin
4 db tojassargaja
100 g kristalycukor
70 g liszt
10 g zselatin
1 kg tejszinhab
A tejszinhab kivetelevel a fenti anyagokbol kremet fozunk, hutjuk, barackpalinkaval izesitjuk, es a felvert tejszinhabbal lazitjuk.A kibelelt pudingformakba helyezunk egy fel sargabarackbefottet, egy ket szem feher mandulat, majd az elobbi kremmel a formakat feltoltjuk.A pudingot hutoszekrenyben dermesztjuk.A hutobol kiveve a pudingformakat meleg vizbe martva a zseleoldaltot kisse megolvasztjuk, es a pudingot kistanyerra boritjuk.
Cukrozott tejszinhabbal es barackpalinkaval puhitott barackizzel talaljuk.
Modositasom:
Az egeszet kortevel, kortepalinkaval helyettesitettem, mivel a barack nem volt jo.
Sajat megjegyzesem, hogy barmilyen gyumolccsel elkeszitheto.
Keszites nehezsegi foka:kozepesen nehez
No comments:
Post a Comment