Hozzavalok:
2kg hejas rozsaburgonya
500 g kolbaszkrem
100 g vaj
200 g csaszarszalonna
3 dl tejfol
1/2 cs petrezselyemzold
so, orolt bors, kalocsai fuszerpaprika
Elkeszites:
A hejas rozsaburgonyat hideg vizben alaposan megmossuk, szarazra toroljuk.Minden egeys burgonyat alufoliaba csomagolunk, kozepes homersekletu sutoben keszre sutjuk.A sutobol kiveve a foliat eltavolitjuk, a burgonyat felbevagjuk.Csillagcso segitsegevel minden egyes burgonyara kolbaszkremet nyomunk.A tejfolt keves soval, orolt borssal izesitjuk, es a burgonyat bevonjuk a tejfollel, a tetejet apro kockara vagott csaszarszalonnaval megszorjuk, es a sutoben kb.20 percig pirosra sutjuk.
A sutobol kiveve kalocsai fuszerpaprikaval es finomra vagott petrezseleyemzolddel megszorjuk, majd talaljuk.
Modositasom:
Kolbaszkrem helyett en most a megmaradt majkremet kevertem el gulyaskremmel, borsoztam, igy kentem a burgonyara.A burgonyat nem vagtam felbe, ketszer vagtam be, igy a kozepen maradt a sutoben is minden.
Keszites nehezsegi foka: konnyu
No comments:
Post a Comment