1kg majas hurka
1kg veres hurka
1 kg friss sutokolbasz
1 kg serteskaraj
10 adag parolt kaposzta
10 adag resztelt burgonya
so
Elkeszites:
A frissen keszitett majas , veres hurkat es a sutokolbaszt tepsibe helyezzuk, keves olvasztott zsirral meglocsoljuk, es sutoben ropogosra sutjuk.A sertesbordat felszeleteljuk, kiklopfoljuk, sozzuk, es keves zsirban mindket oldalat ropogosra sutjuk.A parolt kaposztat es a resztelt burgonyat izlesesen felhalmozzuk, melle helyezzuk a feldarabolt hurkat, kolbaszt , valamint a roston sutott sertesbordat.Keves hurkazsirral meglocsoljuk es forron talaljuk.
(A parolt kaposzta keszitese megegyezik a pezsgoskaposztaeval, annyiban kulonbozik, hogy pezsgo helyett 3 dl zoldszilvani feherbort hasznalunk.)
Modositasaim:
En kihagytam a sertesbordat ez alkalommal.A majas es veres hurka, kolbasz lefagyasztva kerult hozzam.Ilyenkor keves zsirral, vagy olaj is lehet bekenjuk a darabokat, ugy helyezzuk az elomelegitett sutobe, keves vizet ontunk ala, igy elkeruljuk azt, hogy a bore kilyukadjon a ho hatasara.Miutan kiolvadt , villaval meg szoktam szurkalni, ezzel is a bore repedeset akadalyozom meg.A burgonyat megfoztem es a vegen a sutobe dobom nehany percre a sultek melle.
Keszites nehezsegi foka:konnyu
* a fenykepezo problemam meg nem oldottam meg, ezert a masik blogombol vettem a fotot.
Hu ez nagyon finom lehet !! El kell keszitenem.
ReplyDeleteMarika:) annyira orulok, hogy kedvedre valot talalsz:)Varom a beszamolot!:)
ReplyDelete