Hozzavalok:
500g tisztitott csiperkegomba
60 g tisztitott voroshagyma
100 g zsir
100 g liszt
1 cs. petrezselyemzold
5 dl tejfol
2 l csontle
10 adag hazi csipetke
so, kalocsai edesnemes fuszerpaprika, orolt bors
Elkeszites:
A szeletekre vagott gombat csontleben megfozzuk, melyet felteveskor sozunk.Vilagos rantast keszitunk, melybe finomra vagott hagymat, zoldpetrezselymet, edesnemes fuszerpaprikat, orolt borsot teszunk.A levest berantjuk, a tejfolt hozzadjuk.Jol kiforraljuk.Talalaskor hazilag keszitett csipetket teszunk bele.
A gombalevest keszithetjuk ugy is, hogy finomra vagott voroshagymat zsiron megpiritunk, hozzaadjuk a szeletekre vagott gombat, finomra vagott petrezselyemzolddel megszorjuk, sozzuk, borsozzuk, csontlevel felengedjuk es vilagos rantassal berantjuk.Tejfolt adunk hozza, jol kiforraljuk.
Modositasom:
En a masodik verzio szerint keszitettem el.Az itteni gomba, amit hasznaltam:cremini a neve.Csipetke helyett vajas galuskat csurgattam bele.
Keszites nehezsegi foka:kozepesen nehez
No comments:
Post a Comment