Hozzavalok:
1 kg csirkemaj
2 kg jonatanalma
300 g majonezmartas
200 g tejszinhab
2 db citrom
10 db furjtojas
1/2 cs tarkonyfu
1/2 cs petrezselyemzold
so, porcukor,chayenne bors, ketchup, worchester
feher bor, tokaji szomorodni
Elkeszites:
A csirkemajat megtisztitjuk, a szivet eltavolitjuk, forrasban levo sos vizzel leforrazzuk, majd hideg vizzel lehutjuk.A szep, nagyobb darab majakat felretesszuk, a tobbit szorszitan atpasszirozzuk.Rozsdamentes habustbe majonezmartast teszunk, hozzaadjuk az atpasszirozott csirkemajat, a frissen felvert tejszinhabot, a finomra vagott petrezselyemzoldet, tarkonyfuvet.Citrommal, porcukorral, cayenne borssal izesitjuk, habverovel simara keverjuk, kozben hozzaadjuk a worchestert , ketchupot es a tokaji szomorodnit.A kesz martast hutoszekrenybe helyezzuk.10 darab pezsgos vagy koktelos poharat meteltre vagott salatalevellel kibelelunk, beletesszuk a kockara vagott jonatanalmat, a felretett kockara vagott csirkemajat es az egeszet bevonjuk az elobb elkeszitett es lehutott csirkemajszosszal.
Tetejet tarkonnyal, fott furjtojassal es citromkarikaval diszitjuk.
Modositasaim:en a majat sutottem, lassan es alaposan.Furjtojasom , tokaji aszum nem volt.A fuszerezes megegyezik, nagyon finom lett.Piritossal is el tudom kepzelni.
Keszites nehezsegi foka:konnyu, egyszeru
No comments:
Post a Comment