Hozzavalok:
2kg csirkemaj
300 g tisztitott voroshagyma
250 g serteszsir
3 db csemege zoldpaprika
2 db csemege paradicsom
1/2 cs peterezselyemzold
so, orolt bors, majoranna, kalocsai rozsapaprika
Elkeszites:
A csirkemajat a szivtol elvalasztjuk, a szivet felretesszuk, a majat hideg vizben megmossuk es nagyobb darabokra vagjuk.Megfelelo nagysagu serpenyoben zsiron szeletekre vagott vroshagymat aranysargara piritunk, hozzaadjuk az erejetol megtisztitott es szeletekre vagott zoldaprikat es paradicsomot.Nyilt langon piritjuk, majd hozzaadjuk a csirkemajat.Sozzuk, orolt borssal, majorannaval fuszerezzuk, a vegen megszorjuk kalocsai rozsapaprikaval.Keves csontlevel(vagy vizzel) felengedjuk , nyilt langon keszre sutjuk.Koretnek formazott petrezselymes burgonyat, reszelt burgonyat, parolt rizst, esetleg hazilag keszitett tarhonyat adunk.A bacskai csirkemajat minden esetben frissen keszitjuk.Paradicsommal, paprikaval diszitjuk.
Modositasaim:
En ismet olajat hasznaltam zsir helyett.Koretnek rizibizit keszitettem , de barmelyik masikkal kituno, es mindig ujdonsagkent hat.Majorannat kihagytam fuszerezeskor.
Keszitesi nehezsegi foka:konnyu
*iPad foto sajnos nem a legjobb
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
Jaj de jo, minden hozzavalo megvan, egyszeru es nagyszeru. Ez lesz az ebed !
ReplyDeleteNagyon finom volt, mire elo halasztam volna a fenykepezogepet
ReplyDeleteELFOGYOTT !! Most torolgeti a csalad a serpenyot, kenyerrel....
Koszonjuk !
Marika:) annyira orulok, nem is hiszed:))nagyon koszonom a visszajelzest!
ReplyDeletepuszillak:)
Már a neve is jól hangzik, bácskai vagyok, de ezt a receptet nem ismertem.
ReplyDeleteRozsa:) a ferjem ketszer egymas utan kerte, nagyon finom.En is csak a konyvbol ismertem meg, de erdemes volt;)
Delete