Hozzavalok:
1,80 dkg fogasfile
100 g tisztitott voroshagyma
600 g csiperkegomba
300 g vaj
5 dl tejfol
2 dl tejszin
2 dl asztali feherbor
1 db csemege zoldpaprika
1/2 cs petrezselyemzold
so, kalocsai rozsapaprika, liszt
Elkeszites:
A fogasfileket hideg vizben alaposan megmossuk, tiszta ruhaval leszaritjuk.10 egyenlo szeletet vagunk belole, majd vajjal kikent tepsibe helyezzuk, asztali febherbort ontunk ra , majd a hutoszekrenybe helyezzuk.Rozsdamentes edenyben vajat hevitunk, beletesszuk a finomra vagott voroshagymat, piritjuk, megszorjuk kalocsai rozsapaprikaval, felengedjuk hal-alaplevel, sozzuk, beforraljuk.Hozzaadjuk az alaposan megtisztitott , megmosostt csiperkegombat, az erejetol megtisztitott, kockara vagott csemege zoldpaprikat, fedo alatt puhara paroljuk.A tejfolt a lisztet, tejszint habvero segitsegevel simara keverjuk, a paprikas gombamartast ezzel besuritjuk.A martast jol kiforraljuk, keves darabolt vajat adunk hozza, a tuzrol levesszuk, felretesszuk.
A fogasszeleteket sutobe teve 20-25 perc alatt keszre paroljuk.A parololebol a halakat kivesszuk, talra helyezzuk, bevonjuk a paprikas gombamartassal.Tetejet tejfollel, finomra vagott petrezselyemzolddel diszitjuk.Koretnek formazott vajasburgonyat vagy nokedlit adunk.
Modositasaim:
Csiperkegomba helyett ismet cremini gombat hasznaltam, es itteni filet, elore szeletelve vettem.A gombat a hagymaval egyutt piritottam.Keves borssal is megszortam piritas kozben.A vegen en belehelyeztem a halfileket a martasba es ugy forraltam ossze.
Keszites nehezsegi foka:erosen kozepesen nehez
No comments:
Post a Comment