Erre most igazan buszke vagyok, mert magamtol csinaltam, es nagyon finom lett.Kerestem ugyanis fokhagyma szoszokat, de mindet sos leveskockaval irta, szoval ugy dontottem en krealom.Sajnos a fotoval nem vagyok elegedett, a szoszok nem mutatnak jol, viszont isteni finom lett.
Hozzavalok:
filezett csirkemell
so, bors
1/2 fej voroshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
1 kkanal liszt
tejfol
vaj, keves viz
Elkeszites:
A csirkemellt bevagdosom, sozom borsozom, ha tul vastag en kette vagom, hevitett vajon atsutom.Amikor kesz a megmaradt vajat meg potolom, ebbe teszem az aprora vagott voroshagymat, piritom.Kozben hozzanyomom a fokhagyma gerezdeket, ugyesen kavargatva, ne egjen le, sozom, borsozom izles szerint.A kaveskanalnyi liszttel meghintem, piritom fel percig, majd hozzaadom a tejfolt, pici vizet, es osszefozom, elso rottyantasig varunk csak, el lehet zarni a lapot.A hus szeleteket vagy visszaheleyezzuk, vagy kulon is maradhat.Tesztasalataval talaltam, es pogacsaval.
Keszites nehezsegi foka:kozepes
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
No comments:
Post a Comment