Azt hiszem ideje lesz cimet modositanom, megpedig az en 104 magyar receptemre.Meg akkor is, ha hallott, olvasott , kostolt recepteket keszitunk, hozzatesszuk a magunket.Szoktam parfumhoz hasonlitani, az is minden boron mas a kemia miatt, igy van a recept is.
Nem olvastam soha sehol a rakott kelt, csak ettem, izleltem, es fejbol elkeszitettem.
Hozzavalok:
1 fej kelkaposzta
65 dkg daralthus(sertes, csirke, pulyka stb.)ki melyiket szereti
1 bogre rizs
voroshagyma, 1 gerezd fokhagyma
so, bors, keves olaj
tejfol
Elkeszites:
A kelkaposztat csikokra vagom, annyi vizzel, hogy ellepje, sozva fozni teszem, egeszen , amig puha nem lesz.
Keves olajon uvegesre piritom az aprora vagott voroshagymat, a gerezd fokhagymat, majd hozzaadom a daralthust, sozom, borsozom, idonkent keverve barnara piritom.Ekkor hozzaadom a rizst, amit kisse futattok, majd a mennyiseghez merten 3 bogre vizet ontok hozza.A rizs fozesi aranya mindig 1:3.Amikor majdnem elfogyott a viz, elzarom a lapot alatta, betakarom.
Eloveszem a tepsit, bekapcsolom a sutot.A leszurt kelkaposztat elfelezem, alulra helyezek egyenletesen elosztva egy reteget.Eddig a rizs is teljesen felszivta a vizet, megpuhult.Ezt a rizses husos kevereket elteritem a kelkaposztan, majd a kaposzta masik felevel beboritom.A tejfolt keves tejjel szoktam higitani, meglocsolom a tetejet igy.Beteszem a sutobe, kb 25 perc, egeszen addig, amig a teteje kap egy pirulos szint.
Kockara vagva talalom, esetleg ujbol lehet tejfolozni, nagyon finom, es nagyon konnyu!
Keszites nehezsegi foka:kozepes
No comments:
Post a Comment