Vegyuk figyelembe, hogy en nem tudok tortat sutni, igy ami van, az szamomra csodalatos, szep is, es ami igazan fontos, hogy finom.
Az oroszkrem torta egy magyar , Oroszi nevu cukrasz talalmanya, vagyis tevesen hisszuk valami russian dicsosegnek.Eddig en is ezt hittem.
Eskuvoi tortanak is nevezik, igy legutobb az evfordulonkra nekifutottam a feladatnak, az ize mennyei volt.
Hozzavalok:
piskotahoz
7 db tojas
7 evokanal cukor
7 evokanal liszt
1 sutopor
A tojasokat kettevalasztom, a feherjet kemeny habba verem a cukorral, majd egyenkent hozzaadom a sargakat, tovabb verem a geppel.A sargak utan a lisztet (az abban elkavart sutoport) adom hozza, keverem bele ovatosan.A vajazott lisztezett elokeszitett formaba ontom, es mehet a sutobe, amit elomelegitettem, kozepes hofokra.Az elso 15 percben ne nyissuk ki a sutot, mert osszeesik a piskota.(nekem miutan megsult, hulni teszem , mindig osszeesik, nem tudom miert.)A lisztet mindig atszitalom elotte, ugy konnyebb.
Krem:
1 doboz francia vanilia pudingpor
1/2 liter tej
rumban aztatott mazsola
10 dkg cukor
1/2 liter tejszin
A pudingprt hideg tejjel kikavarom, ezt nem kell fozni, felre teszem.Kemeny habba verem a tejszint a cukorral hozzaadva.A vegen belekeverem a rumban aztatott mazsolat es hozzaadom a pudingot.Ovatosan osszekeverem, hogy a hab ne torjon.A kihult , kettevagott piskotat ezzel toltom meg, es kivul is diszitem.Nekem nem sikerult harom fele vagni, mert az eredeti recept ugy irja.
Keszites nehezsegi foka:nehez
No comments:
Post a Comment