Nem szoktam naponta fozni, reszben mert nincs is kedvem mindig, annak ellenere, hogy szeretek, reszben nincs idom.A meatloaf azert jo, mert melegen is finom, hidegen viszont napokig szendvicskent eheto.Pontosan olyan finom, amilyen mutatos.
Hozzavalok:
szendvics zsomle
salata, paradicsom, paprika
salata dressing, esetleg vaj
Elkeszites:
Mivel a szendvics is eheto hidegen melegen, eloszor megpiritjuk a kifli-zsomlet,vigyazat nem tul szarazra.Az aljat megvajazzuk(el is maradhat), erre rendezzuk el a salatat, majd a vekonyra szeletelt meatlofot.Tetejere paradicsom-karikakat, paprika-karikakat helyezunk, es egy kevesnyi dressinggel vagy mustarral, esetleg a tetejere kent szoszbol megmaradttal megkenjuk.Csak eppen hogy.Ratesszuk a tetejet, es kettevagva esetleg, vagy igy egyben maris fogyaszthato.
Keszites nehezsegi foka:konnyu
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
No comments:
Post a Comment