A csirket egeszben sutve nagyon sokfele izzel varialhatjuk, kedvunk szerint.En nagyon szeretem igy, salataval , esetleg rizzsel vagy burgonyaval.Most anizst is sutottem hozza.Hidegen, felteve ha marad, szendvicsnek is nagyon jo, vagy salataba darabolni.
Hozzavalok:
1 egesz sutni valo csirke
so, bors, fokhagyma
Elkeszites:
A csirket szarazra toroljuk, a szarnyak veget aladugjuk, atkotjuk, a ket combot is.A belsejebe en szoktam tenni egy almat, hagymat, esetleg repat.Sozzuk, szo szerint bedorzsoljuk kivul belul, borsozzuk, es en most is fokhagyma darabokat dugdostam itt ott bevagdosva a husba.Akkor igazan finom, ha letakarva egy ejszakan at a hutoben tartjuk.Tepsibe helyezve , letakarva tesszuka sutobe es mersekelten kb masfel oraig sutjuk.Az utolso szakaszban, fel oaraig mar levesszuk a takarast, a kisult levevel locsolgatjuk, keszre piritjuk.
Keszites nehezsegi foka:kozepes
No comments:
Post a Comment