Hozzavalok:
200 g serteszsir
50 g voroshagyma
30 g aranyfacan paradicsompure
250 g fustolt szalonna
1,5 kg rozsaburgonya
1 gerezd fokhagyma
1/2 csomag petrezselyemzold
1/2 cs metelohagyma
3 dl pecsenyele
so, orolt bors,orolt szurokfu
Elkeszites:
A hust ceruza vastagsagu csikokra vagjuk.A fustolt szalonnat vekony metektre vagjuk, megpiritjuk, hozzaadjuk a finomra vagott voroshagymat, zuzott fokhagymat.Amikor a hagyma megpirult, hozzaadjuk a hust, sozzuk, borsozzuk, szurokfuvel izesitjuk, nyilt langon, allando keveres mellett piritjuk.Amikor a hus puhulni kezd, mokkas kanalnyi paradicsompuret adunk hozza, ezzel jol osszepiritjuk, csontlet adunk hozza, tovabb piritjuk.A burgonyat hejaban megfozzuk, meghamozzuk, forro zsirban megsutjuk hasabokra vagva.Soval , borssal, petrezselyemmel izesitjuk, hozzakeverjuk a kesz hushoz.Elomelegitett talon tallajuk, metelohagymaval diszitjuk.
Modositasaim:
En ismet olajat hasznaltam, zsir helyett.Zoldpaprikat es friss paradicsomot is adtam hozza, es tobb fokhagymat(4-5 gerezd).A vegen , amikor osszekeverem a sult burgonyaval keves pirospaprikat is szorok ra, csopp csontle es igy osszekeverem.
Keszites nehezsegi foka:kozepes
* foto sajnos iPados, nem a legjobb
No comments:
Post a Comment