20 dkg liszt
2 tojas
3 dl tej
2 dl szodaviz
csipet so
keves olaj
Toltelekhez:
25 dk turo
1-2 kanal tejfol
3 evokanal porcukor
citrom leve, reszelt heja
1 cs vanilias cukor
Elkeszites:
- A tojasokat egy csipet soval felverjük.
- Felvaltva adagoljuk hozza a tejet es a lisztet, es csomomentesre keverjük.
- Hozzaadjuk a szodat, majd egy orat pihentetjük.
- Az első palacsinta sütese előtt keves olajat teszünk a serpenyobe, es jol felforrosítjuk.
- A többi olajat a palacsintatesztahoz keverjük, így a tovabbiakban a serpenyot nem kell olajozni.
A turot attorjuk villaval, hozzaadjuk a tejfolt, cukrot, citrom levet, keves reszelt hejat, vanilias cukrot, majd jol osszedolgozzuk.
Ahogy sutjuk , folyamatosan toltjuk a tesztakat a toltelekkel, melegen, porcukorral hintve talaljuk.
Modositasom:
En ehhez a liszt mennyiseghez kb fel liter tejet hasznalok A bekevert tesztat kb 3 oran at pihentetem, ketszer szurom at, hogy ne legyen csomo..A vegen sajat malnabol keszult lekvarral ontottem le, es friss malnaval szortam meg.
Keszites nehezsegi foka:nehez
Jo etvagyat!:)
Nos igen...a túrós palacsinta, nagyon szeretjük, én is így készítem, de lerakva, megtöltve egy tepsibe, egymás mellé rakom, leöntöm tejfellel, melyben tettem cukrot és beteszem a sütőbe, míg egy kis színt nem kap.
ReplyDeleteÍgy most, hogy eszembe juttatad, készíteni fogok.
Szoktam en is ugy is , de mar mindig csak igy.Persze tul surun nem, mert nincs ido, es este mar faradt az ember.
ReplyDeleteVisoznt elertuk azt, hogy barmilyen magyaros etelt keszitek, az egy unnep:))megb akkor is, ha csak szurke hetkoznap van, es csak egy palacsinta:)
JO etvagyat Nektek!:)
Hóóó de szuperül néz ki. Azt hiszem nekem is kell sütnöm...
ReplyDeleteKosiz Gabi:)a lekvarral tenyleg nagyon finom volt,eloszor probaltam igy.
DeleteOrulok, hogy te is sutsz:))
Vasarnapi ebed lesz, hu de fog orulni a csalad !
ReplyDeleteMarika:)kivancsi leszek hogy sikerult:)en is vettem turot ma ismet:)
ReplyDeleteIgazan finom lett ! Meg soha nem szurtem at a kikevert palacsintat, de most megtettem, szoval veletlenul sem volt csomo benne. Turot en keszitem, mivel felenk nincs az otthonihoz hasonlito finom turo. Varjuk a tovabbi recepteket, es koszonjuk a jo otleteket.
ReplyDeleteNagyon szivesen:)olyan turo itt sincs, mint az otthoni, de mar valahogy megszoktuk.Nehez kesziteni?
ReplyDelete