A zoldborsot sokfelen szoktam felhasznalni, nagyon szeretjuk.Legutobb aze egyszeru valtozataban keszult el, megis olyan nagyszeruen finoman.
Hozzavalok:
fel kg zoldborso friss vagy fagyasztott
1-2 szem burgonya
tojas, liszt
petrezselyemzold
so, eletelizesito, fekete bors
vaj
Elkeszites: keves vajon a borsot paroljuk rovid ideig, kavargatas mellett.Egy kanalnyi liszttel megszorjuk, zsomleszinure piritva felengedjuk vizzel, hozzaadjuk a megtisztitott burgonyat, sozzuk, izesitjuk, puhara fozzuk.Vegen csurgatott nokedlit adunk hozza, petrezselyemzolddel szorjuk.Talalaskor keves fekete borssal kinaljuk.Gyors, izletes.
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
Én is ezt főztem ma :) csak én még szoktam sárgarépát, petrezselymet, kevés karalábét is beletenni, de van, mikor én is csak így csinálom, mint Te:)
ReplyDeleteEn is szoktam ugy is, es csirkeaprolekkal is, azt piros levesnek nevezzuk:)) de igy is nagyon szeretjuk.
Delete