A brunch: a breakfast and lunch osszevonva, vagyis nem reggelizunk, csak 11-12 korul osszevontan eszunk valami kiadosat.Mindig keszitek husveti talat, mely kivaloan alkalmas erre.A hutobol barmikor elovehetjuk.
Fozott sonka, tojassal toltott fasirt, fott tojas, kolbasz, es sonkas kalacsot is sutottem, ezek vannak a talon.
A sonkat egy uj recepttel, ismet mezesen keszitettem el.
Mezes sonka hozzavalok:
ananasz+le
mez
barna cukor
citrom
keves so
mustar
Elkeszites:
A felsorolt anyagokat alaposan osszekeverjuk, az ananaszbol kockara vagva darabolunk bele.En egy keszre fozott sonkat vettem, amit egesz alacsonyan a sutobe teszunk, kb 2 es fel ora at lassan sutjuk.2 es fel ora multan megkenjuk a keverekkel, majd ezt ismeteljuk minden 10 percben kb 5x.Akkor kesz.Melegen , hidegen egyarant nagyon finom, ahogy a kulso maz eveskor talalkozik a belso enyhen sos izzel.
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
Nagyon szép a húsvéti hidegtálad, a sonka pedig biztosan nagyon-nagyon finom.
ReplyDeleteKoszonom szepen M.rita:))mar csak hasonlit az eredetire, a fiuknak is tetszett:)
DeleteDe guszta a hidegtálad! szerintem el is fog fogyni az a sok finomság :)
ReplyDeleteAlakul Orsika:))nem sok van belole!
DeleteKoszonom szepen!!
Tovabbi szep unneplest Nektek!
Nézz be légy kedves hozzám meglepetés vár.
ReplyDeleteNagyon szepen koszonom itt is!! Ki fogom helyezni a dijam:)
Delete