A zoldborsoleves is olyan, mint minden egyeb, ahany haz , annyi szokas.Van aki zolden szereti, sargan, pirosan, kremszeruen.Betetnek is sokfelet adunk hozza, csipetket, nokedlit, vajgaluskat, majgombocot...
Mar reg foztem igy, pirosan , ahogy B. hivja, a piros zoldborsoleves.
Hozzavalok:
1 csomag zoldborso
olaj
liszt
so, fekete bors, pirospaprika, etelizesito, petrezselyemzold
tojas, 1-2 szem burgonya, vegyes zoldseg
Keszites:
Olajon a zoldborsot paroljuk lassan, hozzaadjuk a darabolt vegyeszoldseget, petrezselyemzoldet.Amikor kello puha, keves lisztet szorok, pirospaprikat, piritom igy is allando keveres mellet fel percig, majd vizzel vagy husleves level folontom.Izesitem soval, egyeb etelizesitovel, es lassu tuzon fozom puhara.Amikor minden puha, hozzaadom a betetet, most nokedlit szaggattam bele.
1 tojasbol, keves olaj, liszt, so, felkemeny tesztat kavarunk, es a lassu tuzon fovo levesbe szaggatom.Par percig fozom, a vegen petrezselyemzolddel megszorom.Azonnal fogyaszthato keves orolt borssal megszorva.
Keszites nehezsegi foka: kozepes
No comments:
Post a Comment