Toltott cukkini
Ezt a receptet egy ismerosomtol kaptam, mar jo ideje igertem, hogy posztolom, most vegre itt van.Talan valamiben masabb, mert fejbol csinaltam.
Hozzavalok:
Cukkini
daralt hus
reszelt sajt
so, bors, oregon, pimento, voroshagyma, fokhagyma
Elkeszites:
a cukkinit hosszaban kettevagjuk, belsejet kikaparjuk, mikozben a daralthust piritjuk aprora vagott voroshagyman.Hozzaadjuk a fokhagymat is, es fuszerezzuk a felsoroltakkal.A vegen hozzaadom a kikapart cukkinibelsot, kockara darabolva.Amikor barna szinu a hus, akkor jo.Belehalmozzuk a cukkiniba, majd sajttal megszorjuk, elomelegitett sutobe tesszuk kb 25 percre, hogy a sajt raolvadjon , a cukkini kisse piruljon, de ropogos maradjon.
A pimentot disziteshez hasznaltam, volt aki igy onmagabna ette, mint egy szendvicset, de rizzsel is nagyon finom.
"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában
No comments:
Post a Comment