"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Sunday, December 16, 2012

10 perces vacsora...

 poutine fries zoldseggel, ahogy en keszitem

Hozzavalok:

sutni valo hasabburgonya
barnamartas
sajt
pradicsom, paprika, hagyma

                                                                                    tejfol tetszes szerint


Elkeszites:
amig a burgonya sul(nem olajban, fagyasztottan a sutobe is betehetjuk, egyszer forditjuk) addig elkeszitjuk a gravyt, daraboljuk a zoldsegeket.
A tanyerra eloszor sultkrumpli teszunk, ezt megszorjuk sajtkiskockakkal, majd leontjuk forro barnamartassa.Tetejere tetszes szerint zoldsegfelet szorunk, kanalnyi tejfollel fejezzuk be.

Keszites Nehezsegi foka:konnyu

2 comments:

  1. Nagyszerű recept és még könnyen elkészíthető is.

    ReplyDelete
  2. Nagyon konnyen, es nagyon finom.Okvetlenul probald ki Rozsa!

    ReplyDelete