"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, November 21, 2012

tatár bifsztek...

Hozzavalok:

belszin
tojassargaja
vöröshagyma
mustar
petrezselyem
feherbors
so
fokhagyma
ketchup
piritos


Elkeszites:

A belszint ketszer-haromszor atdaraljuk, hogy szinte kenheto pepet kapjunk. En a huskupacban mindig keszitek egy melyedest, ahogy a foton lathato.Ebbe utom a sargajat, az osszes fuszerbol teszek izles szerint, villaval es egy kessel osszekeverem.Jo ideig keverem, es meg potolom a  fuszert, ha keves.Kozben adok egy egy csopp olivaolajat, ami hangsulyozza a fuszereket.Osszefogja, es megis kulon kihangsulyozza.Piritosra kenve talaljuk.Nagyon finom!(en eleg valogatos vagyok, ennek ellenere imadom:)

2 comments:

  1. Mi is nagyon imájuk, nagyon-nagyon finom pirítóssal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, nagyon finom, orulok, hogy ti is szeretitek:))

      Delete