Hozzavalok
- 50 dkg liszt
- 3 dkg eleszto
- 2 dl tej
- víz
- so
- 3-4 db kisebb fozott burgonya
- 2 evokanal olaj
- pici cukor
- olaj a süteshez
Elkeszites:
A tejet es a vizet meglangyosítjuk. Egy
poharba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az elesztot,
felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, varunk, míg felfut.
Egy talban összekeverjük a lisztet es a sot, a közepebe melyedest formalunk, ebbe tesszük a 2 evokanal olajat, a megtisztitott-villaval szetnyomott burgonyat, a felfuttatott elesztot, a maradek tejet , egy keves langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet kanalankent adjuk hozza, nehogy tul híg tesztat kapjunk. Ha mar közepesen lagy a teszta, akkor kelesztotalba tesszük, kb. egy oran at kelesztjük. Ezutan egy talcat beolajozunk, olajos kezzel kis halmokat szaggatunk a tesztabol, a talcara tesszük. Konyharuhaval letakarjuk, majd így kelesztjük tovabb. Ha mar szep nagyra megnottek a tesztak, elkezdhetjük a sütest.
Egy serpenyobe bosegesen olajat öntünk, jol felmelegítjük, majd az olajos kezzel jol szethuzott es megformalt tesztat belehelyezzük. Mindket oldalat szep pirosra sütjük, lecsepegtetjük, törlopapírra tesszük, hogy a maradek olajat is felszívja. Talalaskor sozzuk, fokhagymaval dorzsoljuk.Sokan szeretik tejfollel-reszelt sajttal megszortan fogyasztani.
Egy talban összekeverjük a lisztet es a sot, a közepebe melyedest formalunk, ebbe tesszük a 2 evokanal olajat, a megtisztitott-villaval szetnyomott burgonyat, a felfuttatott elesztot, a maradek tejet , egy keves langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet kanalankent adjuk hozza, nehogy tul híg tesztat kapjunk. Ha mar közepesen lagy a teszta, akkor kelesztotalba tesszük, kb. egy oran at kelesztjük. Ezutan egy talcat beolajozunk, olajos kezzel kis halmokat szaggatunk a tesztabol, a talcara tesszük. Konyharuhaval letakarjuk, majd így kelesztjük tovabb. Ha mar szep nagyra megnottek a tesztak, elkezdhetjük a sütest.
Egy serpenyobe bosegesen olajat öntünk, jol felmelegítjük, majd az olajos kezzel jol szethuzott es megformalt tesztat belehelyezzük. Mindket oldalat szep pirosra sütjük, lecsepegtetjük, törlopapírra tesszük, hogy a maradek olajat is felszívja. Talalaskor sozzuk, fokhagymaval dorzsoljuk.Sokan szeretik tejfollel-reszelt sajttal megszortan fogyasztani.
Annyiban keszitem mashogy, hogy kisebb mereture sutom.Remek kigeszito masodik fogasnal is.
Keszites Nehezsegi foka:nehez
Pont most szombaton sütöttem én is..igaz nem krumplisat csak simát...az is jó volt, A Tied is nagyon jól néz ki! Gondolom volt sikere!!
ReplyDeleteVolt bizony.Epp megallapitottam, a sok munka ellenere par perc alatt fogy el:))de igy van jol.
ReplyDeletepuszi, szia:)
YUMMY!!!!
ReplyDeletethx:)I wish i could offer you one:)
Delete