"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Wednesday, July 23, 2025

Saláták/2


 Sajtos brokkoli:

A parolt zoldeket, meleg salatanak is nevezem, mint pl ezt most.

Hozzavalok:

1-2 fej brokkoli

1dl viz

2 evokanal vaj

omlesztett cheddar sajt..ne sajnaljuk, 4-5 kanal, esetleg tobb is

 

Elkeszites:

...a brokkolit rozsaira szedem.A vajat megolvasztom, ebbe szorom a brokkolit,raontom az 1 dl vizet es nehany percig parolom.Olyan felig legyen puha, eves kozben meg maradjon ropogos. Ekkor felrehuzom, rakanalazom a sajtot, raolvasztom.Mar nem sokaig tartom a lapon, elzarom alatta. Nagyon finom.

Keszites nehezsegi foka: konnyu 

 

Nem tudom melyik foto a jobb, az ize viszont egyforman finom:) 


 

4 comments:

  1. Csábító 😍 van egy fej brokkolim, most vettem éppen cheddar sajtot, szerinted megcsinálom?? 🤔🤔🤭🤭

    ReplyDelete
  2. Szerintem igen:)) izleni fog szeintem ez is;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. 🤭🤭 Ma a csirkemellhez megcsináltam. Mennyei volt együtt 😋

      Delete
  3. Nagyon orulok hogy izlett:)) ezzel a sajttal semmit nem lehet elrontani:)

    ReplyDelete