"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Thursday, July 31, 2025

pita burger

 






Hozzavalok:
kesz pita
smash burger golyo, ahanyat kesziteni szeretnenk

hagyma
paradicsom
sajt
salata

szosz hozzavaloi:
ketchup
majonez
mustar
fokhagymapor

Keszitese:
Eloszor a szoszt szoktam kikeverni, nagyjabol ugyanannyi mennyiseget adok hozza a ketchup-majonez-mustarbol, keves fokhagymapor, egynemure keverem
A smashburger  daralt marhahusbol keszult , golyo alakura formalom mar elozo nap.Az edenyt amiben sutom forrora hevitem, pici oliva olajjal.Belehelyezem a husgolyot, megsozom, majd a husnyomoval amire elozoleg zsirpapirt helyezek vagy tartok, erosen a legvekonyabbra kilapitom, szetnyomom.Kb. 2 percig sutom, alaposan suljon meg.Ekkor megforditom, jo ha van szeles lapos husforgatonk, amivel ala tudunk nyulni ugyesen, ne essen szet, mert ugye nagyon vekony.Amikor sikeresen megforditottam rahelyezem a sajtot, nekem most nem volt itthon szeletelt, igy reszeltem. Ismet kb 2 percig sutjuk, a sajt raolvad. Kozben a pitat megkenem a szosszal, majd rarakom a zoldsegeket.Aprora vagott hagyma, salata, paradicsom.Erre teszem a kesz hust a sajttal es talalom.

Keszites nehezsegi foka: kozepes

En sajnos nem szeretem a burgert, soha nem kedveltem, pedig jol nez ki, kinalja magat. Grillezesnel is hot-dogot szoktam csak enni esetleg keves steak na es kukorica:)

1 comment:

  1. Ez így nagyon laktatónak tűnik... Biztos megkóstolnám😘

    ReplyDelete