Hozzavalok:
4 db tojas
1 liter tej
10 dkg cukor
1 vanilias cukor
2dkg liszt
mazsola vagy karamell disziteshez, de el is hagyhato
Elkeszites:
A kettevalasztott tojasok feherjebol 3 kanal cukorral kemeny habot verunk, mikozben a tejet lassan forraljuk.A gyongyozo tejben a kemeny feherjet kanalankent merve felfozzuk, egyszerre keveset, hogy legyen helye noni.Fel perc fozes utan megforditjuk a masik oldalara, majd leszurve kiszedjuk.Miutan kesz, a sargajat a lisztttel ,maradek cukorral elkeverjuk,( a vaniliat a tejhez adjuk kozben), az edenyt lehuzzuk a tuzrol es ugy lassan adjuk hozza a kevereket, ovatosan, nehogy osszekapja.Utan visszahelyezzuk es lassan allando keveres mellett kb.5 percig fozzuk, amig surusodni kezd.Lehutjuk, majd hidegen a habot a tetejere helyezzuk , diszithetjuk csurgatott karemellel, vagy mazsolaval.En most csak igy, uresen akartam.Kis talban vagy poharban talaljuk.
Keszites nehezsegi foka:konnyu
hihi, nekem erről mindig az jut eszembe, mikor megszületett a nagyobbik lányom, hogy ezt hoztak nekem a klinikára :))
ReplyDeleteamúgy én nagyon ritkán csinálok, nem is tudom miért, pedig nagyon finom!
Orsika:) csak ilyenkor gondolkodom mikor is csinaltam utoljara..talan 2 eve volt ezt a mostanit megelozve..annyi mindenfele van, es annyi mindenrol le is mond az ember:)plane tavasszal! de en meg hvazasban ettem:D
DeleteOrsika:) csak ilyenkor gondolkodom mikor is csinaltam utoljara..talan 2 eve volt ezt a mostanit megelozve..annyi mindenfele van, es annyi mindenrol le is mond az ember:)plane tavasszal! de en meg hvazasban ettem:D
DeleteLemondani??? finomságokról??? :O
DeleteSoha :D se télen, se nyáron :))
úgyhogy váljék egészségedre minden finomság, amit készítesz :)
öööö, szóellenőrzés nagyon kell ide??? :)
Koszonom!!:)
Deletenem tudtam, hogy van, de majd feloldom!