Nem is tudom eddig miert nem posztoltam, az egyik legfinomabb csirke etel.Igaz en csak szarnybol keszitem, de egesz csirkebol is szabad.
Probaltam fotozni kulon, de igy , ahogy kivettem a sutobol, igazan igy mutatos, olyan nyalcsurgato:)
Hozzavalok:
1 kg csirkeszarny vagy 1 egesz csirke darabolva
liszt, oroltpirospaprika, bors, so
tejfol, keves tej
sajt
olaj a suteshez
Elkeszites:
A lisztet elokeszitem, teszek bele pirospaprikat, borsot, sot, jol osszekeverem.Az olajat forrositom, kozben a csirkedarabokat a lisztes keverekben megforgatom, majd kisutom.En eloszor papertowel-ra szedem, az beszivja a folosleges olajat, utana a tepsibe helyezem sorban.
A tejfolhoz keves tejet, vagy tejszint keverek, hogy ontheto surusegu legyen, ezzel leontom a kisult csirkedarabokat.A vegen reszelt sajttal megszorom egyenletesen, vagy egyszeruen fole reszelem egyforman elosztva.Utana mehet a sutobe, egeszen addig, amig ilyen szep pirult szine lesz.
Rizzsel a legfinomabb, de hidegen onmagaban is nagyon finom.
Keszites nehezsegi foka:kozepes
No comments:
Post a Comment