A recepthez nem hasznaltam senki utmutatojat, meg a regi Horvath Ilonas emlekeimbol sutottem..
Hozzavalok:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojas
2 kanal tejfol
1 csomag vanilias cukor
1/2 csomag sutopor
Toltelekhez:
1/2 kg turo
1 pohar tejfol
1/2 citrom leve
1 csomag vanilias cukor
7 dkg cukor
2 tojas
Elkeszites:
A lisztet, melyben elkevertuk a sutoport, a vajjal elmorzsoljuk majd kis feszket-melyedest alakitunk ki.A tojast, a cukrot, a vaniliast is, a tejfollel villaval folverjuk, majd hozzaadjuk a liszthez.Osszegyurjuk, jol kidolgozzuk, utana folpackba csomagolva a hutobe tesszuk.Elkeszitjuk a tolteleket.
A turot villaval attorjuk, hozzadjuk a cukrot, a tejfolt, citromlet, es a tojasok sargajat.Jol kikeverjuk.Majd a tojasok feherjet kemeny habba verve, lassan hozzaforgatjuk.
A tesztat kivesszuk a hutobol, kinyujtjuk tepsi nagysagura.Erre egyenletesen rakenjuk, teritjuka tolteleket, kozepes elmelegitett sutobe tesszuk, lassan kb 40 perc alatt keszre sutjuk.
Porcukorral meghintjuk, de el is maradhat.

jaj de guszták ezek a kis mini bukták:))
ReplyDeletebuktat es fankot nagyon jol tudok sutni, szepek is, a tobbi mar csak finom szokott lenni:)
Delete