"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Saturday, March 30, 2013

magyar Húsvét brunch...

Fozott sonka
kolbasz, tojas, fasirt
kalacs


Vizben sulytol , nagysagtol fuggoen megfozzuk a sonkat, majd ebben a vizben hagyjuk kihulni.
Ebben a vizben fozzuk meg a tojast es kolbaszt is.
Mazsolas , tojasos , edeskes izu kalaccsal talaljuk!

*mivel reggelire talan nehez, ezert ebed korul osszekotjuk a reggelit es az ebedet, igy lesz belole brunch:)

Kellemes Husveti Unnepet kivanok!:) es nem utolsokent jo etvagyat!!:)

2 comments: