Hozzavalok:
1,5 kg burgonya
parasztkolbasz vagy virsli/krinolin
voroshagyma
fokhagyma
zoldpaprika, paradicsom
petrezselyemzold
so, pirospaprika, olaj
1 kk orolt komeny
nokedlihez: 1 tojas, liszt
Elkeszites:
A burgonyat megtisztitjuk, hasabokra daraboljuk, alaposan megmossuk.A voroshagymat apro kockara vagva az olajon fonnyasztjuk, ehhez adjuk az orolt komenyt, a fokhagymat, majd lehuzom a fozolaprol.Keveset varok, beleteszem a pirospaprikat, paradicsomot, zoldpaprikat, keves vizet.Visszahelyezem a fozo lapra es folforralom igy a karikara vagott kolbasszal.Hozzaadom a hasabolt burgonyat, sozom, en keves cayenne paprikaval is szorom, ontok hozza vizet, hogy majdnem ellepje es mersekelt fokon fozom.Nem kavarom, csak neha.Amikor a krumpli megpuhult, hozzaadom az 1 tojasbol, lisztbol keszult nokedlit, keszre fozom, vegen petrezselyemzolddel szorom.
A lenek surunek, tartalmasnak kell lenni.Fontos, hogy a kolbaszkarikat alaplenek keszitsuk, igy sokkal karakteresebb az iz.
Kivalo egytaletel, savanyuval, salataval.
Keszites nehezsegi foka;konnyu
No comments:
Post a Comment