"A magyar konyha az olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki húz, aki mértékkel, beosztással él de amikor ünnep van, akkor áldoz. Áldoz, nem a hasának, hanem a barátainak, a vendégeinek, a barátságnak, az egymást erősítő együttlétnek, áldoz a hagyományokat őrizve, és merészen rögtönöz. Tud ünnepelni úgy, hogy az ünnep évek, évtizedek múlva is külön emlékként marad meg. Tudjuk hát megülni az ünnepet, és tudjunk helytállni a hétköznapokon; legyünk gondtalanok az örömben, és gondosak az öröm kimunkálásában..."
Szakál László: Régi ünnepek a konyhában

Saturday, March 30, 2013

magyar Húsvét brunch...

Fozott sonka
kolbasz, tojas, fasirt
kalacs


Vizben sulytol , nagysagtol fuggoen megfozzuk a sonkat, majd ebben a vizben hagyjuk kihulni.
Ebben a vizben fozzuk meg a tojast es kolbaszt is.
Mazsolas , tojasos , edeskes izu kalaccsal talaljuk!

*mivel reggelire talan nehez, ezert ebed korul osszekotjuk a reggelit es az ebedet, igy lesz belole brunch:)

Kellemes Husveti Unnepet kivanok!:) es nem utolsokent jo etvagyat!!:)

Saturday, March 16, 2013

10 perces vacsora/4...

Valojaban azt is irhatnam:kokarda helyett, mert igyekeztem kihozni a piros-feher-zoldet, es a paradicsomszara zold csak diszkent szerepel, nem ettuk meg.

Hozzavalok:
2-4 szelet kenyer
vaj
paradicsom, sajt
snidling,oliva olaj


Elkeszites:
Teflon edenyben keves vajon megsutom-piritom a kenyer mindket oldalat.Lassan, ne egessuk.
Kozben a paradicsomot daraboljuk, es a zoldet is, oliva olajjal enyhen meglocsoljuk, sozzuk, borsozzuk izles szerint , majd a kenyerre halmozzuk, melyet felenel elvagunk.
Melegen fogyaszthato, vagyis azonnal.

Keszites nehezsegi foka:konnyu